Март - месецът на противоречията.

Март - месецът на противоречията.


Март - месецът на противоречията.
17-03-2015

Скъпи Приятели,

Вече е март – считан от мнозина за най-женския месец. Оттам му се носи и славата на един от най-противоречивите в годината. Противоречив и още как!

Тази сутрин си поръчах такси към центъра. Издрапах по снега до паркинга и с качването в колата шофьорът ме попита какво ще бъде времето. Замислена в моите си неща, машинално отговорих „Не знам – не съм гледала прогнозата“. На което той с ирония каза „Ама остави я ти прогнозата. Аз я знам, но ти ми кажи! Нали си жена - вие правите нещо с времето“.

Стана ми смешно. Изкуших се дали да не му разкажа теорията на Лариса Ренар (руски психолог и ръководител на академия за личностно развите), че тайната на женската сила е във владеенето на четирите природни стихии – Вода, Огън, Въздух и Земя. 

 

Отказах се. Какво да се хабя, за него ние жените, така или иначе, вече бяхме магьосници.

Всяка стихия дарява жената с определена енергия и сила още по време на раждането. Стихията на Земята, силна и същностна, дава на жената спокойствие, практичност, стабилност и надеждност. Стихията на Огъня, гореща и пулсираща, прави жената непредсказуема и страстна. Стихията на Водата дарява жената с емоционалност и непосредственост, с палавост и доброта. Стихията на Въздуха прави жените самостоятелни и упорити, независими и логични. /откъс от книгата „Пазителката на женската сила“/.

Казват че, зад всеки успял мъж стои една успяла жена. Но кой го казва, по чий критерий? На мъжа или на жената?

Коя е успялата жена в наши дни?

Домакинята – уравновесена, спокойна и грижовна, която умее да подържа реда в къщата и да успокоява в трудни моменти?

Кралицата – свободна, уравновесена, независима, интелигентна и образована жена, която разбира своите желания и умее да следва целите си.

Любовницата – вдъхновяваща, талантлива, изпълнена със страст към живота, готова да дарява удоволствие.

Момичето – непосредствена, радостна, окрилена, наивна и доверяваща се.

Коя е печалившата за нас жените комбинация?

Може би всеки ден е различна и за това всеки ден сме различни. А може би успехът е в балансът между четирите?

А според мъжете?

Може би той иска да вижда всичко – и страстната любовница, и непрестъпната кралица, и възторженото момиче и грижливата домакиня. А готов ли е да даде всичко?

И кой е успелият мъж?

Този на който може да се разчита?Увереният и вярващ в себе си? Този с план за живота? Изпълняващият обещания? Защитник? Всички заедно?

Защо ви разказвам всичко това ли?

Не съм сигурна. Исках да напиша нещо по случай празника. В навечерието на 8ми март, се замислих. Какво празнуваме? Трябва ли да имаме определен ден за получаване на цветя? Или ден, през който да се чустваме по-успешни, по-щастливи, по-женствени, по-красиви и по-обичани? И какво ни пречи всеки ден да е така?

Днес се озовах на „Ателие по индийска красота и женственост“, водено от една много мила дама - Стела Христова - Сачи. Тя каза нещо, в което индийците вярват, а именно, че всяка една жена е представителка на Лакшми – богинята на богатсвото, светлината, мъдростта, щастието, късмета, красотата и плодовитостта. Жената е богиня, тя е тази която вдъхновява, която е способна да издигне мъжа, да му помогне да се сдобие със сила и цялостност да му помогне да достигне предначертаните му върхове. И може би за това се счита, че макар и без да ходи на работа – жената е тази, която носи парите в къщи;)

Момичета, всички дадености и природни стихии са на наша страна;) От нас се иска само да сме в хармония с тях, да сме благодарни, да се радваме на живота във всеки един момент и да не спираме да се усмихваме;)

И за да съм в тон с празника, през идната седмица ще ви предложа няколко нежни, като розови листенца, сладки изкушения;)

 

Спокойна вечер,

Деси
Love calls everywhere and always…

Love calls everywhere and always…
14-02-2017
Според будизма, истинската любов има четири аспекта – великодушие, състрадание, радост и свобода. Не се страхувайте да покажете любовта си, да бъдете себе си, да заявите присъствие, да осъзнаете своето място и да оцените мястото и присъствието на другия в живота си... Думи като „Аз съм тук, за теб “ и „Аз ...
виж още ...
виж всички
Flower
Flower

Какво имам в хладилника?

Ако се чудите какво да сготвите с продуктите, които имате в хладилника, използвайте нашата търсачка. Въведете основен продукт и негов подвид, натиснете "Търси". Ще се появи списък от рецепти които съдържат всички продукти или част от тях.
Flower


Flower

Най-харесвани

Великденски КозунакДива ферментация на зеленчуци
Малиново изкушениеКартофен пай с леща и бакла
Соден хляб с лимец, босилек и чесънДвойно шоколадови кексчета с привкус на мента и лайм
Печен патладжан по персийски Картофени кюфтета
Flower

Студено кафе с ароматни подправки

Студено кафе с ароматни подправки
21-08-2016
  Всяко едно пътуване  на юг или на изток от Европа, е наслада както за душата, така и за небцето. И ако на изток към централна Азия, чаят постепенно измества кафето, то на юг към Африка, не само че е ежедневие, но и държи челни позиции.   Преди време попаднах на публикация на ...
виж още ...
виж всички

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек
08-02-2016
Сто процента освежаваща напитка за горещ или просто „труден“  ден. Всичко от което се нуждаете е парче охладен пъпеш, няколко стръка пресен босилек, вода и лед. Блендирайте или пасирайте всичко заедно. Декорирайте със свежи листенца босилек и сервирайте във висока стъклена чаша.   Наздраве,   Деси
виж още ...
виж всички