Ти-Тап - Какво е това и има ли почва у нас

Ти-Тап - Какво е това и има ли почва у нас


Ти-Тап - Какво е това и има ли почва у нас
08-02-2016

 

Ти-Тап е метод на мускулна активация, създаден и патентован от Тереза Тап в края на 90-те години на 20ти век в САЩ. Ти-Тап не може да бъде лесно класифициран като кардио, стречинг или силова тренировка, защото всяко едно движение включва едновременно и трите.

 

Ти-Тап използва мускулните влакна по цялата им дължина и в двата края на закрепване. Това води до създаване на плътни, издължени мускули, а не само на мускулен обем и стяга тялото отвътре навън като корсет. Ти-Tап активира лимфната система, повишава лимфния дренаж и ускорява циркулацията на кръвта. Това помага за изхвърлянето на токсините от организма и подобряването на обмяната на веществата. Обичайните резултати показват загуба на по няколко сантиметра в областта на талията, ханша и бедрата още в първите няколко седмици.

 

Ако попаднете на тренировка по Ти-Тап, тя ще ви се стори измамно лесна. Това е така, защото все още тялото ви не осъзнава напълно какво трябва да направи и движенията ви не активират напълно всички необходими мускули. С практиката ще установите, че вероятно противно на очакванията ви, упражненията не стават по-лесни с времето, а напротив. Правилното изпълнение на всяко упражнение включва между 5 и 7 мускула едновременно, без да са необходими помощни материали като тежести, ластици или въжета. Целта е трениращият да постигне своят собствен максимум във всеки един момент. Специалните движения и положение на тялото намаляват необходимостта от много повторения. С малки изключения всяко упражнение се изпълнява в една серия от 8 повторения (за всяка страна).

 

Същевременно практикуването на Ти-Тап е подходящо за възраст и физическо състояние. Методът има изключително благоприятно въздействие за хора с болки в гърба, коленете, раменете. Ти-Тап намалява възпаленията в тялото отвътре навън и спомага за облекчаване на болките в коленете, заздравява коленните връзки и ги прави по-гъвкави.

 

Това са изключително прости, но същевременно много ефективни упражнения. 15 минути на ден, няколко пъти седмично, са напълно достатъчни, за да усетите техния благотворен ефект. Ако се изпълнява редовно и правилно, Ти-Тап помага на тялото да върне времето назад. Резултатът е стегнато и здраво тяло, здраво сърце, гъвкави стави и хормонален баланс.

 

Ако сте любопитни да научите повече, заповядайте на нашите тренировки в Sport & Social Club Spark, в София, всеки вторник и четвъртък от 7:30 до 8:30 часа.

 

Гергана Радович, Мастер Ти-Тап треньор

 

Фото кредит: Image courtesy of photostock at FreeDigitalPhotos.net

 

Гергана Радович, Мастър Ти-Тап треньор и специалист по човешки фактор е инженер по образование. От години изследва и опознава човешката природа в когнитивен и физически аспект. Тя е ISSA сертифициран персонален треньор и Мастер Ти-Тап треньор, единственият такъв извън Северна Америка. Занимава се с Ти-Тап повече от 5 години. Убедена, че този комплекс, от на пръв поглед лесни уражнения, работи безотказно, се наема да направи това знание достъпно за повече хора, защото както казва самата тя - "Да, ние можем да бъдем по-здрави и по-щастливи, стига да знаем как да го постигнем". Ако искате да се запознаете лично с нея и да изпробвате Ти-Тап упражненията, може да посетите Ти-Тап тренировките й в спортен комплекс Спарк.  Love calls everywhere and always…

Love calls everywhere and always…
14-02-2017
Според будизма, истинската любов има четири аспекта – великодушие, състрадание, радост и свобода. Не се страхувайте да покажете любовта си, да бъдете себе си, да заявите присъствие, да осъзнаете своето място и да оцените мястото и присъствието на другия в живота си... Думи като „Аз съм тук, за теб “ и „Аз ...
виж още ...
виж всички
Flower
Flower

Какво имам в хладилника?

Ако се чудите какво да сготвите с продуктите, които имате в хладилника, използвайте нашата търсачка. Въведете основен продукт и негов подвид, натиснете "Търси". Ще се появи списък от рецепти които съдържат всички продукти или част от тях.
Flower


Flower

Най-харесвани

Великденски КозунакДива ферментация на зеленчуци
Малиново изкушениеКартофен пай с леща и бакла
Соден хляб с лимец, босилек и чесънДвойно шоколадови кексчета с привкус на мента и лайм
Печен патладжан по персийски Картофени кюфтета
Flower

Студено кафе с ароматни подправки

Студено кафе с ароматни подправки
21-08-2016
  Всяко едно пътуване  на юг или на изток от Европа, е наслада както за душата, така и за небцето. И ако на изток към централна Азия, чаят постепенно измества кафето, то на юг към Африка, не само че е ежедневие, но и държи челни позиции.   Преди време попаднах на публикация на ...
виж още ...
виж всички

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек
08-02-2016
Сто процента освежаваща напитка за горещ или просто „труден“  ден. Всичко от което се нуждаете е парче охладен пъпеш, няколко стръка пресен босилек, вода и лед. Блендирайте или пасирайте всичко заедно. Декорирайте със свежи листенца босилек и сервирайте във висока стъклена чаша.   Наздраве,   Деси
виж още ...
виж всички