Съботна рубрика - Знаете ли че в семките на ябълките...

Съботна рубрика - Знаете ли че в семките на ябълките...


Съботна рубрика - Знаете ли че в семките на ябълките...
23-01-2016

Следващият път, преди да изчистите и изхвърлите семките на ябълката, се замислете. Знаете ли че семките на ябълките, както и костилките на кайсиите, горчивите бадеми, костилките на прасковите, вишните и сливите съдържат веществото амигдалина или витамин B17?

Смята се, че това вещество унищожава раковите клетки.

B17 съдържа една част цианид, една част безалдехид и две части глюкоза. За да стане цианида опасен, той трябва да се отдели в организма, което се случва с помоща на ензима бета-глюкозидаза, който разгражда молекулата на амигдалина. В здрав организъм този ензим е в недостътъчно количество, за да спомогне отделянето на цианид в количество опасно за организма, но се съдържа 100 пъти повече в раковите клетки. По този начин цианида се отделя и разрушава раковите клетки. 

Според изследванията на биохимика - д-р Кребс Младши, ракът се дължи на витаминен дефицит в менюто.

Препоръчителната профилкатична дневна доза от витамин B17, може да си набавим от две ябълки със семките или няколко кайсиеви ядки приети на няколко пъти през деня. 

Тук може да прочетете още интересни неща за B17. 

 

Деси

 

*Споделената информация се базира на данни прочетени в интернет и специлаизрана литература. Аз не съм лекар или диетолог, ако решите да приемате витамин B17 с лечебна или профилактична цел, посъветвайте се с вашия личен лекар!
Love calls everywhere and always…

Love calls everywhere and always…
14-02-2017
Според будизма, истинската любов има четири аспекта – великодушие, състрадание, радост и свобода. Не се страхувайте да покажете любовта си, да бъдете себе си, да заявите присъствие, да осъзнаете своето място и да оцените мястото и присъствието на другия в живота си... Думи като „Аз съм тук, за теб “ и „Аз ...
виж още ...
виж всички
Flower
Flower

Какво имам в хладилника?

Ако се чудите какво да сготвите с продуктите, които имате в хладилника, използвайте нашата търсачка. Въведете основен продукт и негов подвид, натиснете "Търси". Ще се появи списък от рецепти които съдържат всички продукти или част от тях.
Flower


Flower

Най-харесвани

Великденски КозунакДива ферментация на зеленчуци
Малиново изкушениеКартофен пай с леща и бакла
Соден хляб с лимец, босилек и чесънДвойно шоколадови кексчета с привкус на мента и лайм
Печен патладжан по персийски Картофени кюфтета
Flower

Студено кафе с ароматни подправки

Студено кафе с ароматни подправки
21-08-2016
  Всяко едно пътуване  на юг или на изток от Европа, е наслада както за душата, така и за небцето. И ако на изток към централна Азия, чаят постепенно измества кафето, то на юг към Африка, не само че е ежедневие, но и държи челни позиции.   Преди време попаднах на публикация на ...
виж още ...
виж всички

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек

Освежаващ фреш с пъпеш и босилек
08-02-2016
Сто процента освежаваща напитка за горещ или просто „труден“  ден. Всичко от което се нуждаете е парче охладен пъпеш, няколко стръка пресен босилек, вода и лед. Блендирайте или пасирайте всичко заедно. Декорирайте със свежи листенца босилек и сервирайте във висока стъклена чаша.   Наздраве,   Деси
виж още ...
виж всички